dinsdag, december 09, 2014

Laatjes in deze tijd, poulebrieven terug? Mijn toekomstwens

Indien je er tijd voor hebt, is het niet anders dan in het voorjaar.
De laatjes zijn ook gewoon jongen die discipline nodig hebben. Regelmaat helpt ook.
Desgewenst ruien ze. Ze kunnen net als anderen uitvliegen en trekken zoals vroege jongen doen ze ook ondanks het nu en dan mindere weer.

Opleren wordt nog een dingetje maar als we geen witte winter krijgen lukt dat ook gewoon.

Volgend jaar het voorjaar nemen om ze wegwijs te maken en de grote mand in. Met de jonge duiven vluchten mee als dat mag en kan (het zijn immers jaarlingen eigenlijk). Misschien wat makkelijker een sprong laten maken in kilometers... ik kijk wel. Voorlopig doen ze het goed. Vliegen elke dag zo'n beetje wel uit. Binnenkort mogen ze een tijdje in een reismand zitten zoals ook jongen dat moeten doen om te leren en de stress de baas te worden.

Met wat ik nu op het hok heb zitten zie ik de zware dagfond en ochtendlossingen over enkele seizoenen prima zitten!

AS schreef over de klok terugzetten voordat het 12:00 uur is. o.a. de suggestie om poulbrieven te herintroduceren. Althans, dat de afschaf van het papier een grotere impact had dan we dachten.
Ik denk dat de grote vercommercialiseerde melkers daar evenzo hun invloed op hadden.

Als dezelfden elk jaar met de video's, magnetrons, tv's etc gaan lopen en of het poulegeld, dan helpt het toch zeker niet om nog maar meer te poulen of nog meer naturaprijzen in te zetten?
Er is een flinke kloof ontstaan tussen de duivensjapper en de commerciele boys. Die eerste, grootste groep wordt alsmaar ouder en haken dus af. Die nu waar op papier laten poulen voor een TV?
De commerciele hokken hebben de TV niet nodig maar publiciteit. Het verdienmodel is immers media-aandacht op 'grote' (geetaleerde) vluchten... en dan aan huis duiven verkopen en of via sites.

Accepteer de toekomst die anders zal zijn als waar je nu aan vasthoud (of terug wil). Werk 'm uit samen met jongere lui die na 12:00 uur nog duivensport willen bedrijven.
Over 5 jaar zijn er gewoon weer duizenden leden minder of te oud. 10 jaar later nog weer meerdere duizenden. Niet om rouwen of zeuren. dat wordt realiteit. ANTICIPEREN.


Als 'jonge' melker wil ik geen 30 - 35 vluchten op een jaar.
10 - 15 is echt al meer dan genoeg. Wel de mogelijkheid om ze wekelijks 100 of 150 te laten vliegen maar dat hoeft niet voor prijs/ in wedstrijdverband. En van die 10-15 stuks prestigieuze vluchten maken zou me interesseren. Om dan wind, ligging en zo je wil trek, niet onnodig van invloed te laten zijn, moet dat soort vluchten in de range liggen van 300 - 800 wat mij betreft.