donderdag, januari 29, 2015

Dagfond en Dagfond+ gaat groeien!!!

In de achterliggende dagen heb ik in divers mailverkeer sterk de indruk gekregen dat velen toewerken naar de ZLU vluchten. Duiven dagfond spelen en ZLU, zulk werk.
Volgens mij kunnen we erop gaan rekenen dat de aantallen duiven op die disciplines gaan toenemen. Niet enorm natuurlijk omdat er ook krimp is van het ledenaantal maar toch steeds meer mensen snappen dat 't spelletje van de toekomst wel eens de vluchten kunnen zijn van 500 km tot en met ca 1000 km.

De huidige specialisten hebben flinke vraag naar nakomelingen. De komende 3 jaar zal het naar mijn mening een vlucht nemen, let maar op!

Op snel verlopen ZLU vluchten gaan meer duiven vroeg zitten die bloed hebben van mid- en dagfondduiven, daar ben ik van overtuigd.

Niet alleen de zuidelijke helft van Nederland is aan het investeren in deze toekomst, juist ook lui van boven de rivieren.

Beleidslui, hou er rekening mee en of faciliteer dit ook aub!!

Op eigen hok zag ik vanmorgen druppels bloed liggen. Geen idee wat er is gebeurt. zo een enkele keer per jaar is dat. Zat zo'n duif klem? Bloedpen? Splinter? Nageltje ergens achter blijven haken?
Wellicht ga ik het zien maar misschien ook wel helemaal niet. Als er maar niet meer bij komt, ben ik er niet zo ongerust over.

Van zaterdagavond af gaan de lampen bij de oude duiven aan tussen ca 07:30 en 16:00 uur. Daarmee verleng ik de dag niet heel erg en 's avonds wordt het op een natuurlijke manier donker. Ik vind dat je het al goed kan merken. Heerlijk, van die langer wordende dagen!!

Ik meng straks een deel (ongeveer een kwart) tussen het huidige Rustvoer van Matador, en eenmaal gekoppelt is het een aantal dagen volle bak voor alle dieren. De eerste dagen zijn het soms wat roerige dagen voor de nieuwe koppels. Niet eten of zeer onregelmatig nekt de conditie. Ik wil altijd voorkomen dat het een enorme dip wordt. Er moet immers een krachtprestatie geleverd worden door de duiven, m.n. door de duivin!