vrijdag, januari 30, 2015

Er Bij Producten

Werkelijk duizenden producten zijn er te krijgen om duiven zogezegd gezond te houden. Als je het moet geloven lijkt het erop alsof het niet anders kan dan dat je nagenoeg continu wat geeft. Voer en water in combi met maagkiezel/grit lijkt onvoldoende.

Eitjes bevruchten, jongen opvoeden etc kan een duif toch zeker "op z'n sloffen"?
Nee ook daar is werkelijk vanalles voor nodig zo lijkt het wel.

Eivoer? Hoezo?
Kan een duif zonder zulk voer geen ei leggen?

Opfokvoer?
Joh, dat lukt toch ook zonder?
of willen we er plofduiven van maken?
Mensenkinderen die in de jonge jaren teveel calorieen binnen kregen worden geen sporters hoor!

Ruimix?
Een gezonde duif heeft geen problemen met ruien hoor. wat voegt zo'n mix dan precies toe?

Allerlei korrels in het voer gemengd... al eens bedacht waarom precies?
Waarom bij duiven wel en niet zelf ook allerlei korrels in je eten, of bij je kinderen?! Of ben jij net zo met jezelf en je kids als voor je duiven?

Eiwitarmvoer... eiwitpoeder erover en laten plakken met siroop (suikers = koolhydraten). Ook zo apart. Snappen we nog wel wat we aan het doen zijn?

Of een scheut sedochol dan om de boel (lever) op te schonen of te ontslakken? Het één overdrijven en de bijwerkingen ervan tacklen met een ander product... komaan zeg.

Gaat het beter met al die bijproducten?
Aantoonbaarheid is zeldzaam of nooit  ècht onderbouwd.

Tophokken testen en blijven tophokken... is dat dankzij of ondanks zo'n toverproduct?


Goed uitgebalanceerd voer moet toch genoeg zijn zeker?
Als gewoon duivenvoer al niet toereikend is, hoe zit het dan?

Daar waar we de natuur geweld aan doen, bijv. kweken in de winter, duiven enorm veel km's laten maken, week in week uit, mogen we een handje helpen, dat is niet zo ver van logisch. Vind ik dan.
Weet dan wel dat de beste dieren het minste nodig hebben. Door een karrevracht aan bijproducten te geven heb je geen zicht meer op welke de besten zijn wat dat betreft!

Duiven zijn daarbij bevattelijk voor een veelheid aan bacterien, virussen, schimmels enzovoort. Een dip in de gezondheid en die gekke dingen doen hun destructieve werk. Het is dus zaak de dip zo ondiep mogelijk te laten zijn en de besmettingsdruk zo laag mogelijk. DAT, is waar het om draait en daarin gaan vele wegen naar Rome.

Wordt vervolgd.