dinsdag, mei 12, 2015

TIP ! Tarwegras en Rejuvalec

Recent heb ik weer eens een bakje gerst laten kiemen en deze keer in een plastic bakje gedaan. Het spul komt prima op in deze tijd van het jaar. Temperatuur nu is reuze voor het kiemen. 1 dag een kopje gerst laten kiemen in water. Daarna spoelen en in een bakje bedekken met wat aarde. Nat (vochtig) houden en afwachten maar.

Ik geef het aan de jongen. Het leert ze groen te eten maar wel een heus superfood.

Eenmaal nu ik toch gerst in huis had gaf ik de jongen ook Rejuvalec. Ik heb het idee dat het misschien nog wel een beter superfood is, dan wat er nu ook maar in de handel is van poeders, pillen of wat ook van biologische of exotische oorsprong!

Ooh zo eenvoudig te maken, lees maar eens een stukje uit een artikel over deze superfoods:


Rejuvalec
In de schaduw van het tarwegrassap, is dit één van de gouden standaardbrouwsels van het life-food-dieet. Een bijzonder enzymrijk drankje, een tarwe aftreksel. Een weldaad voor de spijsvertering genoemd. Wigmore: "Zo voedzaam dat het eigenlijk niet als drank, maar als voeding geafficheerd zou moeten worden". Het is bijzonder simpel te bereiden, maar de bereidingswijze blijkt per boek te verschillen. Het eenvoudigste recept vinden we in Wigmore's boeken: een kop gewassen tarwe in drie of vier koppen water 48 uur laten staan. Dezelfde tarwe kan nog een tweede en derde keer worden gebruikt. Dan is 24 uur voldoende. Als basis voor rejuvalec kan (in plaats van geweekte tarwe) ook tarwe genomen worden die na het weken een dag heeft gekiemd.

Via deze link ga je naar het volledige artikel op Pitts:
http://www.pitts.be/index.asp?par=f_articles.detail&ID=742