maandag, oktober 12, 2015

Mosselavond & droge kou

Vrijdag hadden we weer een mosselavond in de club. Zo'n 32 leden/donateurs kwamen erop af. Heerlijk, leuk om te doen en ze smaakten prima!

Er is wat onrust en wat nukken in de club. Ook al is het maar ooh zo'n klein beetje, het drukt toch wel erg makkelijk de verkeerde stempel op de sfeer. Jammer! terwijl iedereen gewoon met duiven spelen wil, is verschil in inzicht wel erg makkelijk splijtzwam en sfeerbedervend. Hopelijk keert het tij nog.


Het is heerlijk droog, wel wat fris. Veel hokken hebben baat bij weer zoals dezer dagen. Droog en winderig maar de zon op de ramen. Dat geeft condities waaronder de rui erg vlot gaat. Bij mijn dieren in elk geval wel. Degenen die nog het verst / diepst in de rui zitten ruien nog veel klein spul aan het lijf. De slagpennen nog max 3 te gaan, sommigen zelfs al klaar! Staarten als laatste zo'n beetje maar ook daar al flink op weg!

Gisteren allemaal een drupje tegen uitwendige parasieten. Ik zag er geen maar dat blijft dus ook zo. Als je het mij vraagt is dat ook één van beste uitvindingen van de laatste jaren. Ik heb ze gelijk allemaal gescheiden. Deels was dat al, maar nu dus volledig. Duiven zo ver in de rui gaan voor je het weet al weer te makkelijk paren. Het viel me op dat de dieren die het langst bij elkaar waren, nog het meest moeten ruien.

Omdat ze zo vlot door de rui geraken, ga ik denk ik toch bijtijds koppelen. "Ouderwets": Jongen die mee moeten kunnen met de vroege jonge duiven. Als de jongen 2 weken zijn scheiden met hun ouders en dan in maart of april nog eens tot eitjes komen en enkele daagjes broeden. Zoiets dan.