woensdag, december 02, 2015

Opvallend, staartrui!

Opvallend op de tentoonstelling was het feit dat diverse duiven nog achter liepen met het ruien van de staart. Of dat er ongelijke rui was. Vleugel al in verhouding verder dan de staart... de kwam dus achteraan (...).

Ik vermoed toch een terugloop in conditie door minder goed klimaat op de hokken. Gelukkig is het niet heel erg wanneer een oude (staart)pen blijft zitten maar het geeft toch te denken of de conditie eigenlijk wel goed genoeg was, nietwaar?

Ook waren er een handvol duiven met luizen. Ik begrijp dat niet zo goed. Die ecto druppels van welk merk ook moeten dat toch voorkomen? Als je luis hebt bij je duiven en je zet ze, dan is de buurman/-vrouw er ook al snel mee behept. De luizen lopen immers zo over. Bij de keuring is de duif die ze in eerste instantie niet had, toch ook de pisang. Enkele dagen later zal die duif er geen meer hebben. Zodra de luis immers gaat zuigen, doen de druppels die in de bloedbanen van de duif hun werk doen, dus ook hun werk in het luisje. Exit luisje.

Druppel je duiven met die ecto-achtige druppels. Desnoods een keer vaker. Niet elk merk is even sterk en de belofte dat het x-tijd werkt, moet je met een korl zout nemen als je het mij vraagt hoor.


De 11e hebben we nog een onderlinge zichtkeuring. 3-4 liefhebbers zetten 2 duiven en de aanwezige liefhebbers op zo'n avond geven hun mening. Aanrader voor elke club.
18e inzetten voor TT en Willem Mulder van Matador.

Dan op zaterdag de 19e Tentoonstelling.