dinsdag, augustus 22, 2017

Terug van vakantie

Vakantie gehad en ook vakantie van het blog...

Perpignan was een tegenvaller. Op z'n gat nog 1 duif erin in de afdeling maar daar is alles mee gezegd. Ik vrees dat de melker te opportuun was en wellicht toch niet had moeten korven na constateren en pilletjes tegen wormen. De vlucht was niet eenvoudig getuige de duur van het concours (tot zaterdag 2e helft van de middag). Precies dat nekt natuurlijk de duiven waar de forme er niet is en hooguit sprake is van een fatsoenlijke conditie.
Ik leer volop bij... hoewel ik mezelf ook verwijten kan dat ik beter had moeten weten!
Jaarlingetje uit Oded x Rode Maria was de eerste op mijn hok. Ze kwam aan of ze de eerste vloog en binnen het half uur was ook Ari present die ook met een enorme drang aan kwam. Beiden amper aan te zien dat ze 1030 km hadden gemaakt. Wellicht ook door een tussenstop dus.

Bert Saarloos vind ik eigenlijk de morele winnaar Perpignan. De meldingen in zuid limburg waren nog beperkt en The Blue Dusk van Bert was opeens de eerste vroege duif aan de westkant. Wat een krachtpatser!

La Souteraine was ook leerzaam en enkelen vielen door de mand en enkelen bevestigden gewoon netjes. Jammer dat deze vlucht op zondag viel.

Voor de rest zitten ze inmiddels op eitjes. Misschien nog enkelen naar Limoges maar de rui zet al flink door. De laatjes zijn nu 2x met de afdeling mee geweest op de navluchten. 1 kwijt waarvan ook het nestmaatje al eerder verloren ging. Ik vrees dat dit alleen maar positief is in dit specifieke geval. De vroegere jongen gestopt, en de ruien lekker door. De latere (nu nog 7, 1 andere heb ik er zelf nog uitgetsjoept) gaan nog zoveel mogelijk mee. Eigenlijk onverantwoord met her en der nog maar 4 oude pennen en het dek al volop los. Het is noodzaak anders gaat het volgend jaar ook niet.

Ooh ja, zeker meer dan vermeldenswaard was de 1e sectoraal Cahors door Kees en Marie Wijntje! Wat een prachtige verrassing en wat een geweldig mooi moment voor hen om die eerste te pakken. Super gedaan, erg op z'n plaats!