dinsdag, juli 03, 2018

Agen een kraker

Agen werd een kraker. Meer dan verwacht.
Warmte en NO en O wind was genoeg om veel duiven de moed op te doen geven. Superknappe winnaars. Ad Fortuin, in Strijen (om de hoek) een jaarling in alle vroegte en de Wijnands familie notabene een oude heel vroeg (1e nationaal en dus nog straffer tegen de wind in!).
Vele duiven die niet goed genoeg waren - gezondheid en of kwaliteit gingen voor gaas. Pechvogels die bijvoorbeeld zout water dronken of in olie terechtkwamen zullen er ook wel zijn.

U had al een eerder blog tegoed maar andere zaken namen mijn tijd in beslag.

Mijn resultaten vielen me tegen. Om 11.24 en 12.17, 2 prijsduiven een 3e (een jaarling) net buiten de prijzen. Zondag nog 2 nagekomen (1 's morgens en 1 smiddags). maandagavond een jaarling, wat de stand 6/8 maakt. Een jaarling duivin nog niet en meer vervelend: Ari is er nog niet. Vorig jaar pakte hij als eens olie mee na een keiharde Blois. Nu op Agen misschien zijn Waterloo? Zijn zoons zijn retour.

Het is nog niet eens zo slecht begrijp ik, 6 vd 8 inmiddels en mijn portie in de prijzen. Inmiddels lijkt de stand landelijk amper boven de 50% te kruipen bij velen en zijn er meldingen van ervaren topduiven die nog achter zijn.

Op naar de volgende. Ik heb ze samengezet, Nestduiven worden het, ik ben strijdvaardig!!
Vind het wel leuk om dat uit te gaan proberen.

p.s. de illegaal uit vorig blog, was helaas toch te ver heen en liet het leven bij Bart in de opvang. Wat bleek echter dat de melder 1 cijfer verkeer had gelezen en het was dus uiteindelijk geen duif van mij!
Bart, dank voor je hulp en moeite.