maandag, april 25, 2022

Lennik ook achter ons & nog geen zwaluwen!

De snelle mannen gaven vliegles. Van de 30 die ik mee had waren er 8 op de uitslag (1:3 inmiddels trouwens). Niet heel verkeerd maar logisch als je ziet wat de vitesse spelers wegdraaien. Dat hoort zo. Andersom zou het nog een groter verschil zijn en geen enkele vitesseduif op de marathonvluchten in de prijzen geraken!

2 deden er een nachtje extra over. 1 deed dat al met opleren en die heeft denk ik een blessure.

De andere was al eens elders aan het overnachten als jong. Ik vrees dat die dat niet heeft afgeleerd. Nu gekoppeld, ik hoop dat dit scheelt.

Morgenavond wil ik ze Quervain korven. 170 km tegenwind voor de km's en de duivinnen kunnen zeker niet allen gespeelt gaan worden komend weekend nu ze bij elkaar zitten, inmiddels.

Ze krijgen deze week trouwens een kuurtje tegen het geel. Al zo lang niet gegeven en ik heb er van diverse oorsprong op de kooi (meer en minder gevoelig ervoor) dat ik het tijd vond dat eens te doen weer. We gaan het meemaken!


Trouwens: Ik hou al jaren de peiling bij van de eerste zwaluwen. Ik zag er al wel 1 maar dat zal er 1 zijn geweest die nog naar andere (noordelijker) streken moest denk ik. Geen vaste zwaluwen nog in Oud-Beijerland. Ze zijn niet vroeg dit jaar!!