maandag, juni 11, 2012

"Slechte" melker helpen?!

Vanmorgen signaal gekregen van iemand die zich afvraagt of een melker die er wekelijks onderdoor gaat of gewoon ontzettend slecht pakt, niet apart moet inkorven of moet worden uitgesloten.
De reden van zijn vraagt is er in gelegen dat hij van mening is dat zijn eigen duiven terugval in conditie laten zien (of zelfs besmetting) nadat ze in de gezamenlijke mand zaten...

Ik heb daar in het verleden ook wel eens op gemopperd. Ik ben er ook van overtuigd dat het niet goed is om dit soort bar slechte melkers wekelijks maar duiven in te laten manden. Diens duiven zijn niet goed en mogelijk zelfs ziek!!

Je kan het natuurlijk slecht controleren tijdens het aanpakken bij het inkorven en soms worden je duiven overgemand en ben je ook maar overgeleverd aan degenen die de manden op tal maken bij het overladen later op de verzamelplaats met om het even welke duiven van andere clubs. Er zijn wel mensen en ook dierenartsen die beweren dat ze in een containerwagen sowieso van alles opdoen. Een kind kan snappen dat de besmettingsdruk in een mand met deels zieke duiven minstens flink hoger is met de consequenties van dien. Lastige situatie; veel discussie over mogelijk.

Gevolg is dat je tegen wil en dank moet "ontsmetten" omdat een ander van zulke "vieze" duiven meegeeft.
Eigenlijk een schande dat hier moeilijk wat tegen te doen is... of ???
Wellicht is het goed om juist bij die liefhebbers die zo bar slecht pakken eens hulp te bieden. Diens duiven (laten) onderzoeken en zo nodig behandelen. Je maakt er vrienden mee en elkaar op zo'n manier helpen is altijd beter dan mopperen. Het is in alle gevallen beter dan de situatie voort te laten duren!!