dinsdag, maart 12, 2013

Nu weer bitter koud, en over 3 weken al...

Niks op de rem nu, het is putje winter als je de buitentemperatuur moet beoordelen. Ook de duiven houden niet perse van kou. Ze kunnen er prima tegen maar ze vliegen heus liever bij + 10 graden dan bij -3 met een scherpe wind hoor!

De jongen maken het goed. De oudsten komen buiten, de jongsten blijven nog wat op de grond en laagste regionen lekker bij elkaar plakken.

Volgende week word het weduwnaarshok klaar gemaakt: schoonmaken, reinigen met Dettol, zoldertje met de stofzuiger en nieuwe bodembedekker. Het raam iets minder ver open dan nu het geval is en dat is het dan.

Ze moeten nog geent maar de dierenarts heeft moeite om de entstof te verkrijgen. PMV Pox wordt het dit jaar. Dus als jong met de kwast en als oude duiven nog eens deze combi. Volgende week ook een start met PRANGE SUPPE, 2-3 weken. Sinds de jongen eraf zijn is het Winter/Rust van Matador gedurende 3 weken. Dat laatste zorgt letterlijk voor een schone start.

Vanavond gaat er nog een stel eitjes naar een bonnenkoper. Eitjes van de 959x035. Hij m'n beste doffer met 4 x1 en zij in 2010 m'n beste duivin en al moeder van 2 van m'n beste jonge doffers, waaronder de 919 die txt vloog.