woensdag, april 20, 2016

Zaterdag noordenwind en minder dan 10 graden?

In de titel van dit berichtje het toch wat verontrustende weersbericht voor zaterdag a.s. Ze gaan gewoon mee hoor maar voor dergelijke vooruitzichten werden en worden de duiven gerust niet gespeeld door sommigen.

Hier gaan doffers en duivinnen mee, alles dus eigenlijk, ook de 3 nestdoffers. De genaaide nestdoffer doet het gewoon goed. Bij de oudere vliegers is het de witpen die vorig jaar eens met bloed aan diens vleugel thuiskwam, die de vleugel makkelijk laat hangen bij thuiskomst, ook doordeweeks. Ik blijf 'm spelen maar ben er wel erg alert op of dat goed blijft gaan.

Alle jongen komen buiten nu. Binnenkort enten tegen PMV, kort daarop ook tegen pokken. Ze zullen begin mei dan echt hun dagelijks ritme moeten gaan aannemen.
De ouden moeten vanaf a.s. week trainen, trainen, trainen. Ik zal een heliumballon kopen om ze in de lucht te houden door dat ding op het hok te plaatsen. Vlag en ballon en vliegen maar! Doel is 2x Soupes of 1x Soupes en 1x Blois vooraf aan de eerste grote uitdaging. Afvallers zullen er zijn, zoveel is zeker maar ik zoek juist naar de tegenpolen daarvan!