dinsdag, december 27, 2016

Als ze er klaar voor zijn, nu koppelen!

Heerlijk dat we nu enkele lichtrijke dagen hebben. Licht van de zon en de duiven doet het zichtbaar goed. Wat een verschil dat maken kan, ondervind je vanzelf als je koppelt op zo'n dag of op een donkere dag. Duiven laten je al snel merken dat ze zulk weer fijn vinden. Ook met vliegen kun je het soms goed merken dat ze gewoon uitgelaten zijn en graag vliegen... heerlijk.
Dus als je duiven er klaar voor zijn qua voorbereidend werk, Koppel ze dan deze week, het zal vlot gaan!


Rustvoer vind ik top. na enkele dagen ga je het in de mest herkennen: vezels. het schoont ze op en dat is prima denk ik! haver eten ze nog het minst graag. Nog een betere graadmeter dan gerst zou ik zeggen.


Ze donzen goed... het ga ze goed.
Sedochol er wat door zo nu en dan en RopaB, eenvoud troef.


Grit volop, elke dag vers. Nu - zeker op vochtige dagen - is het schone er sneller af en eten de duiven het minder graag. Let maar maar op de ramen. Op vochtige dagen zijn ze sneller wit omdat het witte poeder van de veren sneller 'plakt' aan de ramen. En dus plakt het zeker ook sneller aan grit wat toch wat zoutig kan zijn en nog wat makkelijker vochtig wordt en dus makkelijk dat witte poeder aan zich doet hechten. Eenmaal dat dit een feit is, smaakt het ze niet meer.