woensdag, april 05, 2017

Doffers zijn er klaar voor

De doffers zijn er klaar voor, de duivinnen behoeven nog een lapje.


Maandag was er schrik onder de laatjes. Ik zag het bij thuiskomst direct: het gras lag vol veren. Gelukkig kleine zwarte veren. Een merel was de sjaak geweest kennelijk. Aan de laatjes te zien, hebben ze het meegemaakt toen ze buiten waren want er waren er die pas laat kwamen. Het kostte me mede door toedoen van mezelf 2 kale jongen. 1 Koppel was namelijk niet paraat. De doffer wel maar die is van de kale jongen afgelopen. Klojo natuurlijk maar zelf had ik 's avonds laat moeten zien dat het duivin er niet was. Ze zat in een ander deel van het hok, was dus verkeerd binnen gegaan en ik heb dat pas 's morgens gezien. Kortom, de roofvogel kost me 2 papjongen!


Waarschijnlijk een klein rovertje maar wel eentje die dus indirect voor ellende zorgde. Die roofvogels zorgen voor minder weidevogels, minder tuinvogels, we gaan lekker in Nederland. De ene voortrekken gaat altijd ten koste van de ander. Inmiddels lijkt dat dus een ontwrichte natuur op te leveren maar ooooh wat zijn we blij dat we roofvogels zien zitten op de paaltjes langs de weg!


De eerste weken is het hier meedoen voor het meedoen.
Zijn de jongen er na volgende week af, dan gaan we alsmaar naar meer en beter.
Vanmorgen lag er een 1e pen op de stoep voor het hok. Geen idee van welke duif nog maar ik baal er wel van. Ik hoop van de kwekende laatjes maar ben niet zeker. Ik zal moeten controleren. Ik hoopte dat mijn maatregelen de rem op de rui hadden gezet maar kennelijk niet genoeg nog. Anderzijds, de duiven zijn gezond kennelijk.