maandag, juli 15, 2013

Goed weekend achter de rug

Zaterdag en zondag kwam het er niet van berichtjes te schrijven. Diverse bezigheden en de “mindset”. M’n hoofd stond er even niet naar… even geen zin om te schrijven.

Van Pommereuil (160 km) kwamen de jongen min of meer naar wens. Er waren echter enkele duiven zowel in de club als regionaal flink vroeger. Uitschieters?
Ik begin met de 6e in de club na een ontketende Oorbeek die samen met zoon vrouw (Combinatie met zoon en vrouw Adrie onder eigen naam) speelt.
Bij mij 11 vd 28 in de club en 14 vd 28 regionaal. Prima wat mij betreft. 1 ’s avonds na 20:00 uur en 1 op zondagmorgen. 1 achter, dat ding dat in Ede zat vorige week.

Sens was pittig gezien de lage snelheden. Vroege meldingen m.n. aan de Oostkant.
Oded was weer m’n 1e en pakt de eerste in de club – z’n 5e of 6e inmiddels.
7 van de 10 in de club en in afdeling 5 West. Gert-Jan Beute keurde Oded vorig jaar en wou ‘m gekscherend gelijk al meenemen.
Mooi en goed gaan hier echt samen. Lelijkerds zitten er overigens toch niet tussen hoor. Zo was de 908 vorig jaar niet de mooiste doffer van de clubtentoonstelling omdat hij nog een oude pen had staan en een duif met evenveel punten klaar was met de rui… Ik hou ervan als duiven zo m’n mogelijk foutjes hebben. Niettegenstaande winnen er wekelijks duiven waar vast iets over op- en aan te merken valt. Het is dus geen krampachtig vasthouden aan het ideale model ofzo. Echter hoe meer fouten hoe minder een duif overall is, zeker weten!!

Oded nu weer op de 33e prijs in de afdeling. 2 weken geleden 2e tegen 6500 duiven.
Begin van het seizoen was deze duif niet 100% maar nu doet hij het weer als vanouds.

Gek genoeg mistten Farpar en de 915. Voor Farpar is dat de 2e keer dit jaar en voor de 915 een grote zeldzaamheid, zeker op deze afstanden (410 km).
De 915 was m’n laatste. Even vreesde ik voor z’n leven maar beiden kwamen zo fris als een hoentje aan maar niet met de drang die ze normaal hebben.
Allemaal waren ze uiterst fris trouwens; ondanks de tegenwind en warm weer was het niet een moeilijke opdracht voor ze.
De 908 was er weer en ook de 459 (Jonge 59; of kleine Simson). Deze staat nu 1e MF kamp in de club.
De 476 was een weekje thuis en prompt m’n 2e. Ook de 920 was er weer bijtijds. Die is wat onregelmatig maar een heuse krachtpatser.

Nu nog Peronne met oud en jong samen (niet alle doffers gaan mee) en daarna als afsluiter van het oude duiven seizoen Morlincourt.
Pfffffftttt van mij mag het eerder afgelopen zijn hoor!!