maandag, juli 08, 2013

Toch inversie?

Was het dan toch de "scherpe inversie" die de duiven deed afbuigen naar het Westen afgelopen zaterdag? Het heeft er alle schijn van. Tuurlijk zat er oost aan de wind maar niet van dien aard dat mijn vereniging ons samenspel zou zou moeten domineren op een vluchtje van 140 km!
Zo bar was het nog nooit, dat moet meer oorzaak hebben dan een oostelijke wind, of warm weer. Er werd gewaarschuwd voor inversie. Steven v Breemen schreef daar ooit zo'n duidelijk artikel over. Had wachten op het oplossen van die inversie zin gehad? Ook al had het er de schijn van, we zullen het NOOIT meer weten.

Jammer dat het zo verliep.
vnml jonge duiven moeten er kennelijk nog mee leren omgaan.
Het zag er even bar en boos uit. Na een uur na de eerste duiven was nog geen 40% (van de jongen) terug in de club!! Gelukkig zijn er veel na gekomen, tot zelfs heel laat (na 19:00 uur). Wat op zichzelf gezien het warme weer ook apart was.

Ze leren zo veel verkeerde dingen. Oude melkers zeggen dan "die hebben weer veel geleerd". Wat denk ik ook zo is; veel verkeerde dingen ook. Wat ze volgens mij moeten leren is keihard naar huis vliegen in 1 rechte lijn. Nu leren ze - al dan niet veroozaakt door inversie - die rechte lijn niet!